jueves, 9 de junio de 2011

Adeu Mestre Xavier!!!



Xavier Macià i Andreu
Modelista naval, era president de la Secció de Modelisme Naval del Club Nàutic de Lloret de Mar



 
"Lloret de Mar El modelista naval Xavier Macià i Andreu, president de la Secció de Modelisme Naval del Club Nàutic i membre de la Confraria de Sant Elm de Lloret de Mar, va morir el dia 8 de juny a l'edat de 75 anys.

La seva trajectòria com a modelista va començar en l'època en què complia el servei militar a la marina a Mallorca. El coneixement dels models que construïa sortia dels curosos estudis i investigacions històriques que en feia. Tenia un estil propi que fa que les seves obres siguin reconegudes sense necessitat de mirar la firma. Va tenir nombrosos deixebles que es van formar al seu costat. Durant la seva jubilació va muntar un taller i fins als últims dies no va deixar de construir, al mateix temps que també va començar a pintar.

Les seves obres, a part de la gran col·lecció particular, estan escampades per moltes cases de fora i de Lloret, i també hi ha les que s'exhibeixen al Museu del Mar, l'ermita de Santa Cristina i la capella dels Sants Metges de Lloret, una verdadera col·lecció representativa dels vaixells que es van construir a les drassanes de la platja de Lloret.

Xavier Macià ha traspassat quan estava preparant i seleccionant amb molta cura una col·lecció d'aquests vaixells per ser presentats en la propera exposició que s'inaugurarà, el dia 16 de la setmana vinent, a la capella dels Sants Metges, amb motiu de la Fira dels Americanos. Els indians de Lloret de Mar. Aquesta exposició, en compliment del seu desig, serà el nostre petit homenatge pòstum."

No t'oblidarem Mestre Xavier!!!

AMNCAT

No hay comentarios: